^◕‿◕^ MYY Blog ^◕‿◕^

PUASA HARI KE10

7/30/2012 12:41:00 PTG | | 3Komen
 
hai..apa khabar semua? salam sayang buat rakan2 pembaca...alhamdullillah, hari ni dah 1 hari kita berpuasa. lega rasanya sebab iza masih di beri kesempatan untuk berpuasa. Allah sihatkan tubuh badan iza dari penyakit dan iza masih belum di datangi uzur. huhuhu. seperti tahun2 lepas iza berharap agar dapat berpuasa penuh lagi tahun ini. moga kesampaian hajat ini. Amin Ya Rabbal Alamin.

HAFAL NIAT PUASA DAN BERBUKA

7/20/2012 03:40:00 PTG | | 0Komen
Lafaz Niat Seharian Puasa
lafaz niat puasa, niat puasa hari-hari
“Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Alalh Ta’ala”
Lafaz Niat Sebulan Puasa
lafaz niat sebulan puasa, niat puasa sebulan
“Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala”
Doa Buka Puasa
doa berbuka, doa buka puasa
Yang bermaksud, Ya Allah keranaMu aku berpuasa, dengan Mu aku beriman, kepadaMu aku berserah dan dengan rezekiMu aku berbuka (puasa), dengan rahmat MU, Ya Allah Tuhan Maha Pengasih “
 

TAK LAMA PUASA

7/11/2012 07:50:00 PTG | | 7Komen
hai,berubah lagi kan latar belakang blog ni? gambar kat atas blog pun da tukar..hahaha..terima kasih ibu. nak ceita sikit pasal bulan puasa ni. tak lama lagi dah masuk bulan puasa,kira2 10 hari je lagi. iza dah tak sabar ni. seperti tahun2 lepas jugak harap2 puasa tahun ni penuh semua. harap iza sihat walafiat dan dapat menunaikan ibadat puasa dengan baik. hal ke2 yang best ialah nenek,makcik mia dan kaik datang sini bulan depan. meriah lah raya tahun ni,tambah lagi pakcik nan pun ada sama. semoga panjang umur untuk bertemu lagi.

LATAR CINDERELLA

7/08/2012 08:36:00 PTG | | 1Komen
hai semua...hari ni nak post tentang latar belakang blog baru iza,iaitu cinderella . comel tak? hahaha... cari punya cari jumpa jugak gambar yang berkenan di hati walaupun baju si puteri ini biru pulak..lari tema blog..huhuhu..apapun,ok jugaklah sebab tak gelap sangat warnanya. iza sangat suka. terima kasih ibu.

RESIPI DALAM BAHASA INGGERIS

7/06/2012 01:36:00 PTG | | 10Komen
hai..rajin pula iza nak update blog ni. nak cerita sikit tentang  tugas kat sekolah ni. guru matapelajaran bahasa inggeris kat sekolah kita telah beri tugasan untuk kami cari resipi kaum melayu,cina dan india tapi dalam bahasa inggeris. kami di bahagi dalam 6 orang 1 kumpulan.  oleh kerana ada di antara rakan sekumpulan iza yang takda internet jadi iza kena tolong cari maklumat lah. huhuhu. takpe,berusaha lebih iza.

LATAR BELAKANG BARU

7/05/2012 11:14:00 PTG | | 3Komen
hai semua..apa khabar? dah lama rasanya iza tak update blog. iza takda idea nak tulis apa lah kat dalam blog ni. cuma kali ni nak cerita kat korang pasal blog iza ni. perasan tak,perubahan nya? hahaha,betul,dah bertukar latar belakang kan? ni ibu yang edit. ibu kata ibu bosan asyik tengok blog warna pink dan purple je,jadi ibu tukar latar blog iza ni. kuning gitu lho,ok tak? tapi elemen warna kegemaran iza iaitu pink tetap ibu kekalkan di tempat tertentu. so,masih nampak girly lagi la blog iza ni kan? huhuhu.apapun iza tau ibu akan edit sehabis baik untuk blog iza ni. terima kasih ibu.
Copyright By Myzatul Iqma For 2015-2020