^◕‿◕^ MYY Blog ^◕‿◕^

NEW YEAR

12/31/2013 03:17:00 PTG | | 0Komen
 
 ☆彡HAPPY NEW YEAR☆
  
        Hari ini  hari terakhir cuti bagi tahun 2013 esok maybe sudah masuk 2014.Peringatan jangan masuk tandas jam 12:59 malam sebab mungkin anda akan keluar tahun depan.Hati hati bahaya itu !! Iza pun dah terkena sudah.Sakit pula hati kita ini.Takut sesat pula masa nak masuk kelas nanti -,,- semua tidak tahu mana kelas mana kawan yang tahu nya sesat saja (hehe) . Siapa pijak kasut Iza nanti dapat pelempang free try lah pijak.Kasut itu dah lah bersih berkilat siapa pijak nahas lah dia.Tudung mahu gosok sekejap lagi sebab kusut lah kan.Semua dah settle lah macam itu.Stokin sudah ada putih melepak sudah jangan masa sembahyang  hilang pula kasutdan  stokin Iza itu -_- parah ini parah.Tapi baru saja diletakkan nama pada kasut itu takut hilang conteng saja lah apa lagi.

BATU LAYAR

12/30/2013 11:40:00 PTG | | 0Komen
 
 
 
 
 
 
        Hari ini hari Isnin yang terakhir bagi tahun 2013 dan hari ini hari terakhir tidur lambat esok dah start sekolah barang sekolah pun dah lengkap mengkap.Takutnya nak pergi sekolah macam itu pun ada.But tidak sabar mahu sekolah mahu berjumpa kawan.Tadi lah di Batu Layar mandi manda.Cantiknya tahi bintang yang jatuh bila entah Iza pun tidak tahu yang Iza tahu banyak tahi bintang di Batu Layar.Itu saja ( hehehe ) yang Iza tahu yang lain todak tahu.Tapi kaki sakit kalau tidak memakai kasut macam kaki ini ken gigit harimau.Ke situ pula.Tadi di sana sampai sudah lama cuma mandi nya teragak agak.Airnya pasang pula itu !! Then ada budak budak datang naik motor turun nak pergi mandi.Iza pun ikut lah mandi bersama keluarga Iza.Adik Iza yang paling kecil terminum air laut.Iza pun sama.Masin betul lah.Kadang kadang terpijak batu sakit kaki Iza dibuatnya.Then ternampak sama macam ular sama juga macam belut tapi sebenarnya kayu saja.Terkejut mak !! . Adik Iza yang kecil itu terus melompat at Iza sebab takut lah.Kencing pun dalam air -,,-

ROAR

12/29/2013 10:00:00 PTG | | 0Komen

Katy Perry – Roar Lyrics


I used to bite my tongue and hold my breath
Scared to rock the boat and make a mess
So I sit quietly, agreed politely
I guess that I forgot I had a choice
I let you push me past the breaking point
I stood for nothing, so I fell for everything

You held me down, but I got up
Already brushing off the dust
You hear my voice, your hear that sound
Like thunder, gonna shake the ground
You held me down, but I got up
Get ready cause I’ve had enough
I see it all, I see it now

Chorus:
I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire
Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar
Louder, louder than a lion
Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
You’re gonna hear me roar

Now I’m floatin like a butterfly
Stinging like a bee I earned my stripes
I went from zero, to my own hero

You held me down, but I got up
Already brushing off the dust
You hear my voice, your hear that sound
Like thunder, gonna shake the ground
You held me down, but I got up
Get ready ’cause I’ve had enough
I see it all, I see it now

Chorus:
I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire
Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar
Louder, louder than a lion
Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
You’re gonna hear me roar
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
You’re gonna hear me roar
Roar-or, roar-or, roar-or

I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire
Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar
Louder, louder than a lion
Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
You’re gonna hear me roar
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
You’re gonna hear me roar

BLOG

12/29/2013 03:45:00 PTG | | 0Komen
 
      Tong sampah untuk membuang sampah. Tandas untuk membuang air .Facebook untuk membuang masa . Macam betul saja memang betul pun kan.Sabar saja lah tapi blog itu apa pula kalau tandas untuk buang air,tong sampah untuk buang sampah dan facebook untun membuang masa mungkin blog untuk membuang orang maybe -,,- otak dah penuh.Macam orang gila makan batu bata lagilah sengal.Menyanyi sekejap sambil sambil saja pun.Relak sudah lah baru rare.Pening kepala Iza -_- tidak terbuat blog bercall sahaja bersama kawan.Memang lah.Pun boleh bercampur campur kan.Ibu marah sabar saja lah.Parah ini parah lari dulu baru selamat tapi lari kemana dikejar nanti bertambah parah adalah.Sabar sahajalah.Manusia oh manusia nyanyi sekejap bukan sumbang pun (haha)

COUNT ON ME

12/27/2013 10:42:00 PTG | | 0Komen
 
  COUNT ON ME - BRUNO MARS
[Verse 1]If you ever find yourself stuck in the middle of the seaI'll sail the world to find youIf you ever find yourself lost in the dark and you can't seeI'll be the light to guide you
Find out what we're made ofWhen we are called to help our friends in need
[Chorus]You can count on me like 1, 2, 3I'll be thereAnd I know when I need itI can count on you like 4, 3, 2And you'll be there'cause that's what friends are supposed to do oh yeahooooooh, oooohhh yeah yeah
[Verse 2]If you're tossin' and you're turninand you just can't fall asleepI'll sing a song beside youAnd if you ever forget how much you really mean to meEvery day I will remind you
Find out what we're made ofWhen we are called to help our friends in need
[Chorus]You can count on me like 1, 2, 3I'll be thereAnd I know when I need itI can count on you like 4, 3, 2And you'll be there'cause that's what friends are supposed to do oh yeahooooooh, oooohhh yeah yeah
You'll always have my shoulder when you cryI'll never let goNever say goodbye
[Chorus]Oh, You can count on me like 1, 2, 3I'll be thereAnd I know when I need itI can count on you like 4, 3, 2And you'll be there'cause that's what friends are supposed to do oh yeahooooooh, oooohhh
You can count on me 'cause I can count on

PAYPHONE

12/26/2013 11:19:00 PTG | | 0Komen
 
 I'm at a payphone trying to call homeAll of my change I spent on youWhere have the times goneBaby it's all wrong, where are the plans we made for two?
Yeah, I, I know it's hard to rememberThe people we used to beIt's even harder to pictureThat you're not here next to meYou say it's too late to make itBut is it too late to try?And in our time that you wastedAll of our bridges burned down
I've wasted my nightsYou turned out the lightsNow I'm paralyzedStill stuck in that time when we called it loveBut even the sun sets in paradise
I'm at a payphone trying to call homeAll of my change I spent on youWhere have the times goneBaby it's all wrong, where are the plans we made for two?
If happy ever after did existI would still be holding you like thisAll those fairytales are full of sh*tOne more stupid love song I'll be sick
You turned your back on tomorrowCause you forgot yesterdayI gave you my love to borrowBut just gave it awayYou can't expect me to be fineI don't expect you to careI know I've said it beforeBut all of our bridges burned down
I've wasted my nightsYou turned out the lightsNow I'm paralyzedStill stuck in that time when we called it loveBut even the sun sets in paradise
I'm at a payphone trying to call homeAll of my change I spent on youWhere have the times goneBaby it's all wrong, where are the plans we made for two?
If happy ever after did existI would still be holding you like thisAll those fairytales are full of sh*tOne more stupid love song I'll be sick
Now I'm at a payphone...
[Wiz Khalifa]Man work that sh*tI'll be out spending all this money while you sitting roundWondering why it wasn't you who came up from nothingMade it from the bottomNow when you see me I'm stunningAnd all of my cars start with the push up a buttonTelling me the chances I blew up or whatever you call itSwitched the number to my phoneSo you never could call itDon't need my name on my showYou can tell it I'm ballin'Swish, what a shame could have got pickedHad a really good game but you missed your last shotSo you talk about who you see at the topOr what you could've sawBut sad to say it's over forPhantom pulled up valet open doorsWiz like go away, got what you was looking forNow ask me who they wantSo you can go and take that little piece of sh*t with you
I'm at a payphone trying to call homeAll of my change I spent on youWhere have the times goneBaby it's all wrong, where are the plans we made for two?
If happy ever after did existI would still be holding you like thisAll those fairytales are full of sh*tOne more stupid love song I'll be sick
Now I'm at a payphon

PISA

12/26/2013 03:32:00 PTG | | 0Komen
 
           Minggu ini minggu terakhir Playboy Itu Suami Aku ringkasannya ialah PISA.Tapi Iza tidak tahu selepas habis PISA main apa pula sebagai pengganti cerita PISA ini.Tidak sabar mahu menonton cerita PISA hari ini hari Khamis.Hari ini hari terakhir dan minggu terakhir cerita PISA.Hari ini mak usu Iza balik secara tiba tiba -,,- ada kerja mahu dilakukannya di kolej maybe.Macam best saja ? Best ke ? tertanya tanya macam orang gila sawan -,,-.Lambat betul lah jam 7 ini.Sudah tidak sabar sudah ini tapi mak usu tidak ada dekat sini dia sudah balik pulak tapi tudung nya tertinggal sebab tadi cepat sangat.Padan muka ( gelak jahat ) -,,- sabar saja lah dia online tapi tak nak balas mesej.Macam orang gila dah layan dia.APTB -,,-.

MEMORI BERKASIH

12/25/2013 11:49:00 PTG | | 0Komen
 
 
 

Lirik Memori Berkasih – Achik & Nana

4.49/5 (89.74%) 39 votes

Telah ku cuba memintal kasihmu
Biar menjadi ikatan abadi
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta

Verse
Bermusim kita bersama
Menyemai ikatan cinta
Tak mungkin kasihku hilang
Ku kunci hati untukmu

Kumpulkan kenangan indah
Simpanlah senda gurauan
Andainya kau kerinduan
Itulah jadi penawar

Sungguh ku terharu dan pilu
Kasih ku semai kau abaikan
Putusnya ikatan cinta
Mungkin tiada jodoh kita

Menangis hati ini
Ku juga bersimpati
Hancurnya harapanku
Maafkan sayang

Kasihmu yang berubah
Aku pun tak menyangka
Itulah alasanmu pergilah sayang

Biarlah rindu di kejauhan
Menemani hati yang gelisah
Semoga bertemu jua kebahagiaan

Ulang Semula Daripada Verse

Telah ku cuba memintal kasihmu
Biar menjadi ikatan abadi
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta

TAKKAN LELAH

12/25/2013 03:00:00 PTG | | 0Komen
 
Takkan Lelah - Rizky Nazar

Waktu terus berganti
Takkan lelah aku menantimu di sini
Kisah terus berjalan
Takkan usai aku menantimu di sini

Dunia terus berputar
Takkan redup warnamu yang terang di sini
Senyummu yang tertinggal
Takkan usai aku menantimu di sini

Ke langit biru ku bawa dirimu
Takkan ku lupa janjiku padamu
Kisah yang baru tak akan kelabu
Bawa kisahku selalu untukmu

Ke langit biru ku bawa dirimu
Takkan ku lupa janjiku padamu
Kisah yang baru tak akan kelabu
Bawa kisahku selalu untukmu

Bunga yang mekar di dalam hatimu
Bawa janjiku selalu untukmu ooh untukmu
(hanya untukmu, hanya untukmu
Hanya untukmu, hanya untukmu, hanya untukmu)

TEMAN PENGGANTI

12/24/2013 10:26:00 PTG | | 0Komen
 
 
 Lirik Lagu Teman Pengganti : Black ft Malique

Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

REAL STORY

12/24/2013 03:15:00 PTG | | 0Komen
 
       Semalam iza dan keluarga Iza pergi ke tempat tempat yang Iza sudah tunjuk gambar yang kat atas itu.Mula-mula pergi City Square entah buat apa cuma jalan- jalan saja.Penat saja berjalan cari tempat parking kereta pun susah sangat cari tempat parking saja bukan apa-apa pun -,,- sabar saja lah.Then lepas pergi City Square yag susah sangat nak jumpa tempat park itu terus pergi Danga Bay boleh pula ternampak Villa Nabila.Cantik sebab pokok pokok yang tumbuh meliar itu dah kena tebang habis.Senang nak tengok villa yang meliar itu.Villa itu terletak di atas bukit yang tinggi berdekatan dengan Danga Bay.-,,- Tidak ada lah yang menarik di Danga Bay itu.Dekat sana hanya boleh online saja semalam sambil duduk -,- bosan pun ada juga.Nak pergi tandas pun bukan main jauh lagi.Hanya boleh duduk saja.Tapi dekat situ ada funfair dan taman permainan tapi tidak main pun sebab jauh sangat-,- mabye begitu.Tapi sampai saja di Danga Bay kami terus makan dalam kereta baru keluar.Petang kami bertolak untuk balik tapi sampai malam tidak sempat mahu menonton Playboy Itu Suami Aku.Tidak apa hari ini boleh tengok -,,-

HAVOC

12/22/2013 02:23:00 PTG | | 0Komen
 
 



Lirik Lagu Havoc – Joe Flizzow ft Altimet

Havoc havoc hav
Havoc havoc hav hav
Havoc havoc hav hav
Kan gua dah cakap gua

Budak Subang Jaya memang ada gaya
Macam hari-hari… hari raya
Cuma nak pergi Fifteen still so fresh so clean
Memang nampak ballin’ walaupun tengah miskin
Eh mestilah nak pimpin’ nak tackle awek Ampang
Pakai topi KL lagi senang diaorang pandang
Tak naik collar kita tak pakai beg sandang
Lu pakai seluar jeans? Gua pakai seluar mambang

Havoc havoc hav
Havoc havoc hav hav
Havoc havoc hav hav
Kan gua dah cakap gua
 

LELAKI

12/21/2013 09:15:00 PTG | | 0Komen
 
 Lirik Lagu Lelaki - Yuna

Kau fikir kau siapa
Cinta ini kau buang saja
Ku tak perlukan memori
Dan kau tak perlu kembali

Kau fikir ku apa
Siang malam engkau yang punya
Kau datang dan kau pergi
Kau buat aku begini

Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua

Banggakah dirimu
Kekasihmu sahabatku
Rupanya selama ini
Dia menaruh hati

Kadang kala aku terfikir
Kau berikan nya janji yang sama
Dan kau katakan pada ku oh
Sepuluh tahun yang lalu
Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua

(French Language)

Ini rupanya kau balas kembali
Semua yang ku beri
Tak pernah mencukupi
Kau bukan lagi yang aku kenali
Perempuan seperti ku
Tak ingin bersamamu

Dahulu kau bukan begini
Kau hancurkan hati
Ku yakin dahulu
Kau bukan
Kau bukan
Kau bukan

Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua
Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua
Lelaki lelaki
Tak guna tak guna tak guna

WECHAT

12/21/2013 02:33:00 PTG | | 0Komen
 
           Kalau tak ada apa yang Iza nak buat Iza akan buka wechat.Wechat dapat nak buat free call senang lah tak ada lah nak membazir kredit kan.Kedekut sekejap itu perangaiku.Tapi main wechat sakit kepala banyak bunyi kalau buka wechat dong ding semua terkeluar serta merta.Apa apa la sakit hati saja.Sakaii betul lah.Iza selalu main wechat dengan kawan Iza namanya Aina Amirah.Pandai buat lawak pula tu sama lah macam Iza.Perasan sekejap tak salah kan-,- main wechat macam main facebook -_- ada juga permainan promot dekat facebook disangka cuma ada di facebook.Semua tempat boleh dipromot.Tahu lah hot sakai abadi betul lah.Sabar saja lah dengan budak budak bajet hot tu.Gila dibuatnya -_- wechat ada emoticon comel comel semuanya.Iza ada buat group untuk kawan kawan best betul lah tapi bunyi pun banyak lah.Out dulu lah . -,-

INNOCENT MAN

12/20/2013 09:56:00 PTG | | 0Komen
 
          Drama korea Innocent Man adalah salah satu drama Korea yang mengambil sebuah latar kisah percintaan modern.Ini menceritakan kisah seorang lelaki yang dikhianati oleh seorang perempuan padahal dia telah mengorbankan dirinya demi melindungi perempuan tersebut. Untuk membalaskan dendamnya Ma-Roo (tokoh lelaki) memanfaatkan seorang perempuan yang kehilangan ingatannya untuk membantunya membalaskan dendam.Cerita ini Iza suka juga menonton nya selain daripada My Girlfriend Is Gumiho,Running Man dan banyak lagi semuanya best lah.Yang Iza tahu Ma Roo itu ialah Joong Ki dan Lee Kwangsoo.Mereka berdua juga adalah kumpulan Running Man tapi Joong Ki bekas ahli kumpulan RM.Sabar saja lah dibuatnya.
 

TWITTER

12/20/2013 03:06:00 PTG | | 0Komen
 
            Kalau kita cakap dia marah nanti ungkit ungkit balik cerita tu malas Iza nak update.Apa nak jadi,jadi la terserah lah.Penat dah nak dengar orang mengungkit ungkit jadi berhenti lah bercakap satu jalan penyelesaiannya.Hari ini 20 December 2013 Iza main twitter ada sapa yang nak membantah.Kalau tak ada diam lah sana.Macam biasa iza mesti buka twitter kalau buka internet tapi dalam laptop saja.Followers Iza at twitter baru 125 followers sikit baru.Tapikan Iza kekok sikit masa main twitter sebab lama dah ada twitter tapi banyak yang tak tahu lagi nak tukar cover pun tak pandai nak balas masej pun tak tahu juga caranya nasib baik la ada kawan yang ajarkan kekadang faham kekadang tak faham bahasa apa yang digunakannya.Merepek juga lah sampai tak difaham apa yang kawan Iza tu cakap best friend Iza namanya Amirah Aina suka berkawan dengan dia, dia baik susah nak dapat kawan macam dia.Sweet kan kami berdua selamanya berkawan dia pun aktif juga kalau main twitter jadi ada lah kawan Iza nak main twitter ni.Hope kekal menjadi Best Friend Forever.Kami bersahabat bermula di facebook dan twitter.Umur pun sama cuma sekolah berbeza itu saja perbezaannya tapi kami rapat sangat sampai ada orang jeles.Itu yang mendatangkan masalah.Menyebuk saja yang jeles bagai itu.

KALAH

12/19/2013 10:50:00 PTG | | 0Komen
 
Hari ini ada bola la Malaysia Vs Indonesia tapi nasib tidak menebelahi Malaysia sabar je la tapi beza nya 1 jek adoii pasal penalti adoii sebab 1 same tu la ade penalti iza benci betul la penalti ade ala nasib jek tu indon menang penjaga gol malaysia Izham Tarmizi pendek boleh la tapi dia cekap, hebat pulak tu.Sakit pulak hati titew -,- adoii kesian tengok muka muka pemain bola malaysia lagi lagi jurulatihnya *tak ingat namenya sape la pulak* huhuhu sedih pulak malaysia kalah btw tahniah la kan malaysia dah buat yang terbaik untuk negara yang dicintainya lalala *hikhikhik*nampak muka muka pemain bola memang banyak la yang kecewa ibu iza pon kecewa tapi redha je la -_- thamil rasu yang gol kan masa minit yang kedua gol gol masa yang minit pertama indon yang gol kan adoii sabar aja la -,-

RESULT PMR

12/19/2013 03:14:00 PTG | | 0Komen
 
Hari ini result "PMR" keluar budak budak pmr mesti lah nervous kan by the way diorang dah buat yang terbaekk mungkin !! Akak sedare iza dapat straight A Tahniah yha !! macam best jek macam best jek seram pun ada -_- gila sekejap *hukhukhuk* tapi iza tak ade pmr -_- ish ish ish petang ni nak tengok bola malaysia vs indonesia TV9 jam 5:30 petang yeahh macam comel jek macam comel jek -,- penjaga gol nya izham tarmizi terbaekk punya yess bestt punya la pemain bola nya ada rozaimi bhaii !! mangsa baling bantal -_- kerja gila ibu iza mati la memang keluar rumah sebelum kena baling hakhakhak

ZAPIN K POP

12/18/2013 08:59:00 PTG | | 0Komen
 
 

Lirik Zapin K Pop – Shiro



Alhamdulillah luaskan kuasamu
(Haa dengo ni)
Mari mari mari
Mari dengar sini
Nasihat dalam melodi yang ku beri
K pop dan zapin
Korea ke JB
Cenggitu cenggini
Toyota Kawasaki
Begitu begini
Saga dan Myvi
Budaya dan tradisi
Kita bisa berkongsi
Masih lagi asli
Kombinasi komedi
Kita kasi gegar muzik industri
Bagai mimpi jadi realiti
Dari fantasi ku di sini
Semangatku juga semangatmu
Doa dan restu ayah ibu
Oo marilah
Marilah bersamaku
Oo sambutlah
Sambutlah oh tanganku
Ku menantimu
Berdansa denganku
Lupakan kisah pilu
Jangan segan dan malu
Ikut gerak tariku
Mari dengar lagi
Rangkap kedua ini
Biar busuk kaki
Jangan busuk hati
Jangan bangga diri
Jangan hidung tinggi
Itulah ikrar
Itulah janji
Kain Pak Malau
Mak Limah yang lipat
Hidup sopan santun
Eh dah memang adat
Ulo melingkor di dalam gebor
Misiku sulit apa yang tak sedor
Bagai mimpi jadi realiti
Dari fantasi ku di sini
Semangatku juga semangatmu
Doa dan restu ayah ibu
Oo marilah
Marilah bersamaku
Oo sambutlah
Sambutlah oh tanganku
Ku menantimu
Berdansa denganku
Lupakan kisah pilu
Jangan segan dan malu
Ikut gerak tariku
Ini aku nak bagi tau kau (apa dia Jak?)
Kalau ada K pop datang kat Johor
Ni zapin K pop kita hantar pegi Korea
(Cepat Jak kita zapin lagi)
Biar apa pun yang terjadi
Kan ku teruskan juga misi
Semangat membara ini
Tak bisa ku bendung lagi
Berdansa denganku
Lupakan kisah pilu
Jangan segan dan malu
Ikut gerak tariku
Berdansa denganku
Lupakan kisah pilu
Jangan segan dan malu
Ikut gerak tariku
 

BOLA

12/17/2013 11:06:00 PTG | | 0Komen
 
 Tadi tengok bola sepak pukul 5 petang tv 9 gila ahh malaysia vs vietnam *hukhukhuk* tak dapat nak tengok playboy itu suami aku bola main lama sangat tapi dah last minit gol pulak daripada ashri chuchu dan  saravanan *terbaekk* rozaimi tak dapat nak jaringkan gol rambut rozaimi caya la.Penjaga gol izham tarmizi cekap betul tapi malang nya vietnam telah menjaringkan 1 gol tapi alhamdulillah malaysia 2 and malaysia menang *yess* tapi malang juga iza telah dijadikan bahan baling bantal oleh ibu sabab teruja sangat menyampah -,-

PMR

12/17/2013 02:27:00 PTG | | 1Komen
 
Hari ini 17 desember 2013 lagi dua hari jek result pmr nak keluar*huhuhu*iza blom sampai lagi  pmr iza baru sampai upsr *hikhikhik* budak2 pmr ckap pmr yang susah sejarah betul ke ??  boleh pulak menanyakan soalan . Bengong sekejap tak de masalah kan petang ni ade bola bercampur campur sua ayat nya bha *haishh* jdi mangsa tendang bola mati arr petang ni *hahaha* sabak jak lerr pemain bola ade rizaimi huhu terbaekkk tak pasal pasal *hikhik* bola malaysia vs vietnam yeahh semestinya malaysia menang *teruja*

ASTRO

12/15/2013 09:20:00 PTG | | 1Komen
 
 Bil astro anda mahal?? Ingin penyelesaian lain? Kini ada jalan penyelesaian.. Nak Tengok Xstro Full Channel Dengan Harga Yang Murah.. Jom beli Cline Vvip nie.. Susah nak jumpa scramble dalam sehari.. Gambar tidak sekat2.. Bayaran yang berpatutan.. Pasti puas hati apabila ada menggunakannya.. Set permulaanDekoder openbox x5..Rm250 Cline vvip..rm40 Kos pos rm10 Jadi total Rm300 Setiap bulan hanya Rm40 untuk Full channel Bagi yang dah ada skybox/openbox Boleh langgan Cline Vvip Rm40 Sebulan Syarat2.. Perlu ada internet dengan dish astro.. Full channel kecuali first,best,hd

ALHAQ

12/15/2013 03:08:00 PTG | | 0Komen
 
Lirik Lagu Al Haq - Mawi feat AC Mizal

(AC Mizal)
Andainya ku bisa putarkan saat waktu,
Ku perbetulkan segala kesilapan lalu,
Andainya kupernah melukakan hatimu,
Izinkan aku mengubati jiwa ragamu,
Segala-gala suka dan duka,
Tak pernah dapat ku lupa,
Daku manusia biasa,
dibawa dosa pahala,
Hidup didunia cuma sementara,
Janganlah leka jangan terpedaya,
Antara kaca dan juga permata.

(Mawi)
Ku bersujud padamu,
berdoa pada yang satu,
Padamu aku mengadu,
Allah yang satu,
Mohon petunjuk darimu,
berderai air mataku,
Ku ingin dekat denganmu.

Ya Allah x2,
Ampunilah dosa-dosaku yang lalu,
Ya Allah x2,
Maha Pengasih,Penyayang, Maha Mengerti.

(AC Mizal)
Andainya kubisa hidup seribu tahun lama lagi,
Ku kota kata kata yang telah ku janji,
Andainya ditakdirkan esok aku pergi,
Susun sepuluh jari memohon diampuni,
Janganlah bersedih berduka,
Berjumpa disana semula,
Kembali kepada pencipta,
Diruang yang luas terbuka,
Pintu syurga dan neraka,
Bertapa kau bersedih berduka dijiwa gelora didalam dilema menanggung derita

(Mawi)
Ku bersujud padamu,
berdoa pada yang satu,
Padamu aku mengadu,
Allah yang satu,
Mohon petunjuk darimu,
berderai air mataku,
Ku ingin dekat denganmu.

Ya Allah x2,
ampunilah dosa dosaku yang lalu,
Ya Allah x2,
Maha Pengasih,Penyayang, Maha Mengerti.

(AC Mizal)
Allah akhbar, Allah yang Maha Besar,
Mari memuji memuja,
Maha Kaya Berkuasa,
Ampunilah segala dosaku yang lalu

 

IDOLA KECIL 6

12/14/2013 10:56:00 PTG | | 1Komen
 
 
 Hari ini hari sabtu so tak terlepas untuk menonton ik6 tapi lagi dua minggu nak final sekarang pun tinggal 8 orang yang lain dah tersingkar la ape la.Iza sokong ajaq,dani dengan budak perempuan yang pendek tu tapi namanya lupa la *hihihi* pelupa bhaii huh best pulak lagu mawi tajuknya alhaq pehh mantap seyh best gile *hehe*sepatutnya ade yang tersingkir tapi  minggu ini semua terselamat *haishh* nasib jek tu kalau ade yang tersingkir baru best hari ini lakonan semata mata padahal yang tersingkir tak ade pun *haishh tension pulak* tak ape kita tunggu sabtu minggu depan *hikhikhik*

SETENGAH MATI MERINDU

12/14/2013 02:09:00 PTG | | 0Komen
 

Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mengapa kita
Masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemu bertemu saat
Kau milik yang lain

Mungkin kau bukanlah jodohku
Bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mungkin kau bukanlah jodohku
Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu

Aku merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Menunggumu
Menunggumu

 

TAKKAN TERPISAH

12/14/2013 12:06:00 PTG | | 0Komen
 
 
Lirik Takkan Terpisah – Black

Andainya kau tahu
Apa yang ada di dalam hatiku
Tersimpan takkan pernah berubah

Andainya kau tahu
Apa maksudku lafazkan cintaku padamu
Dengan cara yang berbeda
Uh mengapa seharusnya kita masih bersengketa

Chorus

Demi cintaku demi cintamu jangan biarku terseksa
Hembus nafasku hembus nafasmu adalah udara yang sama
Kerna cintaku kerna cintamu sememangnya satu cinta
Takkan terpisah
Takkan terpisah

Andai ku tak mampu
Leraikan semua kekusutan yang melanda percintaan kita
Mungkin ini semua
Tetap menjadi satu pertanyaan selagi hati belum ada kepastian
Uh mengapa seharusnya kita masih bersengketa

Ulang Chorus

Demi cintaku
Demi cintamu

Ulang Chorus

Andainya kau tahu
Apa yang ada di dalam hatiku

BLINK

12/13/2013 01:52:00 PTG | | 0Komen
 
BLINK LOVE YOU KAMU *endon*


(Febby-Pricilla)
Menyesal, Kesal
Gak Bilang, Sayang
Cinta, Kamu
Padahal aku suka

 (Pricilla-Febby
Sayang, Andai
tak ragu, ungkap
Cinta, kamu
Padahal aku suka

(Sivia)
Ingin kembali
Ingat kisah kita
Saling pandang
Tak mampu ungkap kata

(Ify)
Cuma hati yang bergetar
Antara kita berdua tak tahu
Kita saling suka

(REFF)
Love you kamu itu dulu
Love you kamu angan semu
Love you kamu masa lalu
Love you kamu tunggu dulu

Love you kamu cuma rindu
Love you kamu tak menentu
Love you kamu jadi sendu
Love you kamu dududu…
Love you kamu itu dulu
Love you kamu angan semu
Love you kamu masa lalu
Love you kamu dudududu…

dudududu…

 (Pricilla-Febby)
Menyesal, Kesal
Gak Bilang, Sayang
Cinta, Kamu
Padahal aku suka

Andai
tak ragu, ungkap
Cinta, kamu
Padahal aku suka

(REFF)
Love you kamu itu dulu
Love you kamu angan semu
Love you kamu masa lalu
Love you kamu tunggu dulu

Love you kamu cuma rindu
Love you kamu tak menentu
Love you kamu jadi sendu
Love you kamu dududu…

Love you kamu itu dulu
Love you kamu angan semu
Love you kamu masa lalu
Love you kamu dudududu…

dudududu…
Love you kamu dududu…

(Sivia)
Ingin kembali
Ingat kisah kita
(Ify)
Saling pandang
Tak mampu ungkap kata
(Sivia)
Cuma hati yang bergetar
Antara kita berdua tak tahu
Kita saling suka

(REFF)
Love you kamu itu dulu
Love you kamu angin semu
Love you kamu masa lalu
Love you kamu tunggu dulu

Love you kamu cuma rindu
Love you kamu tak menentu
Love you kamu jadi sendu
Love you kamu dududu…

Love you kamu itu dulu
Love you kamu angin semu
Love you kamu masa lalu
Love you kamu dudududu…

dudududu…
Love you kamu dududu

PENGLIPUR LARA

12/12/2013 09:48:00 PTG | | 1Komen
 
 

 [MTV] Hazama - Penglipur Lara


Dua tiga kucing berlari
Mana nak sama dengan kucing belang
Dua tiga boleh ku cari
Apa nak hairan?
Zaman macam sekarang

Buah Cempedak di luar pagar
Ambillah galah dan tolong jolokan
Kau berkasut ku berselipar
Apa nak hairan?
Sama di sisi tuhan

Bukan aku nak sangkal kita handal
Kekadang yang bebal susah tampal
Mana boleh nak bedal
Kena berakal

Ku penglipur lara
Saja nak bercerita
Usahlah terasa
Jangan mudah melatah

Ku penglipur lara
Saja nak bercerita
Usahlah terasa
Fikir sebelum marah
Nanti kena jual

Ikan Kekek Mak ilui ilui
Ikan Gelama Mak ilai ilai
Gaya ranggi tiada, Adui!
Apa nak hairan?
Janji cantik perangai

Pulau Pandan jauh ke tengah
Gunung Daik pula bercabang tiga
Kalau tak tahu jangan menambah
Apa nak hairan?
Baik lu diam saja

Nang boti nang. Hei!
Kui boti kui. Hei!
Cerminlah diri
Lihat ke dalam

Nang boti nang. Hei!
Kui boti kui. Hei!
Betulkan diri
Lupa semalam

Nang boti nang. Hei!
Kui boti kui. Hei!
Cerminlah diriZ
Lihat ke dalam

Nang boti nang. Hei!
Kui boti kui. Hei!
Betulkan diri
Lupa semalam
Semalam yang hilang

Ku penglipur lara
Saja nak bercerita
Usahlah terasa
Jangan mudah melatah
Fikir sebelum marah
Nanti kena jual!

 
Copyright By Myzatul Iqma For 2015-2020