^◕‿◕^ MYY Blog ^◕‿◕^

DAYRE

2/27/2014 10:54:00 PTG | | 1Komen
 


         Touch and go ? apakah ? Dayre ini apa kegunaannya baru install tadi -,,- tengok ramai kawan kawan install aku pun nak juga ,, tapi tak tahu lah nak buat macam mana uninstall balik lah ,, akhirnya di uninstall semula !! Apa benda lah dayre ini ? ingatkan boleh buat diari ke apakah ? Yang penting aku dah uninstall benda alah itu -.- Lagu aku ini tentang rindu ibu,padA saat ibu tak disisiku,berbagai macam rasa ku rindukan dia ,, haha .Lagu Tegar - Rindu Ibu ,, lagu baru tegar best lah juga selalu kawan yang nyanyi dekat sekolah itulah terikut ikut sekali ini !! lalalalala ~ merepek makan kerepek terlebih lah punya pasal -..-

TIKUS

2/23/2014 11:06:00 PTG | | 1Komen
 
           Comel kan tikus itu -,,- kucing betul lah tahap tikus kurap, apakah ?? alahaii !! Jadah ? hentam saja lah nak ,, --'' Musim merapu sekarang ini ,, Apa apa saja lah.Esok aunty nak bagi coklat cadburry black forest ,, yeahh !! Melantak sorang sorang macam orang gila tidak siuman gitu -,,- whatever lah yang gila aku bukan kau so jangan nak jeles ,, hahaha , -.- Berdiri di sebalik awan hitam yang berkepulan , Tiada pandangan yang dapat ku perlihatkan,Hanya wajah yang selalu ada di ruang mata ini , Yang sudah terlalu jemu dari pandangan , Sudah tiba masanya ku harus berdiri tanpamu , Menggantikan dengan awan putih yang memutih , Bila aku sudah tiada baru kau kan merasai , Bagaimana oh rasanya kehilangan !! lalala ~

ADUH

2/21/2014 10:32:00 PTG | | 0Komen
 

Lirik Aduh – Ajai
Berdiri di sebalik awan hitam yang berkepulan
Tiada pandangan yang dapat ku perlihatkan
Hanya wajah yang selalu ada di ruang mata ini
Yang sudah terlalu jemu dari pandangan

Sudah tiba masanya ku harus berdiri tanpamu
Menggantikan dengan awan putih yang memutih
Bila aku sudah tiada baru kau kan merasai
Bagaimana oh rasanya kehilangan

Chorus
Aduh sayang aduh kasih
Aku dah bosan dengan caramu
Aduh usah aduh engkau
Cuba kembali pada diriku
Kerna aku dah tahu
Apa yang kau lakukan
Kerna aku tahu
Kita tak sehaluan

Walaupun ku tahu kan separuh mati merindui kamu
Namun harus ku cuba ‘tuk melupakan dia
Tangani semua ini dengan akal fikiranku
Biar engkau kan tahu ku tak cintamu
 

GADIS JOLOBU

2/21/2014 10:14:00 PTG | | 0Komen
 

Lirik Lagu Gadis Jolobu - WARIS & Hattan
Labels: Hattan, W.A.R.I.S

(Dato Hattan)
Ko jolobak ko jolbu
Tuai padi tigo tangkai
Kalau kono komat jolobu
Tak mati badan menghasai
Gurindam dulu dulu jangan ponah dipotikai
Tak tahu tanyo dulu jangan goma memandai-mandai

(Waris)
Kisah eh bermulo mulut ughang kampong
Kisah ramai gadis cantik kek jolobu berkampung
Ughang luar datang luar nak cari'an joki
Lain pulak jadi eh terpikek nak buek bini
Tapi silap kono komat sampai tinggalkan keluargo
Kopit bawah kotiak bini tanggungjawab lupo
Omak ayah rindu tapi dio buek bodoh
Dah takdo monyosa monangih dopan kubur

Chorus
(Dato Hattan)
Ko jolobak ko jolbu
Tuai padi tigo tangkai
Kalau kono komat jolobu
Tak mati badan menghasai
Gurindam dulu dulu jangan ponah dipotikai
Tak tahu tanyo dulu jangan goma memandai-mandai

(Waris)
Ughang luar salah tafsir koba gadih kito bahayo
Lopeh coghai semuo ghoto jadi milik dio
Jangan salah anggap napo lobihkan pompuan
Sobab laki boleh hidup kalau campak dalam hutan
Zaman dah boghubah adat di tolan zaman
Dah takdo mewaghisi coghito bertauladan
Apotah laie mengaku ughang nogori
Bilo tanyo suku mano nak jawab pun tak ghoti

Poie tanyo omak poie tanyo uwan
Kok takdo kosompatan buleh tanyo kawan-kawan
Aktiviti bergurindam tolah lonyap dilupokan
"sebagai suatu warisan"

Ulang Chorus

(Dato Hattan)
Wak wak makan padi si lomang dalam buluh
(Waris)
Kok dah dapek yg dicari jgn terlansung semayang subuh
(Dato Hattan)
Ayam berkokok umah ponghulu itu tando haghi nak siang
(Waris)
Kok dah dapek oghang jolobu tak sabar nunggu malam ko siang

(Waris)
Ughang luar salah tafsir koba gadih kito bahayo
Lopeh coghai semuo ghoto jadi milik dio
Jangan salah anggap napo lobihkan pompuan
Sobab laki boleh hidup kalau campak dlm hutan
Zaman dah boghubah adat di tolan zaman
Dah takdo mewaghisi coghito bertauladan
Apotah laie mengaku ughang nogori
Bilo tanyo suku mano nak jawab pun tak ghoti

Poie tanyo omak,poie tanyo uwan
Kok takdo kosompatan buleh tanyo kawan kawan
Aktiviti bergurindam tolah lonyap dilupokan
"sebagai suatu warisan

K - POP

2/19/2014 10:47:00 PTG | | 1Komen
 
               Amboi K - pop lagi k - pop lagi !! Aduh sayang aduh kasih,Aku dah bosan dengan caramu,Aduh usah aduh engkau,Cuba kembali pada diriku,Kerna aku dah tahu,Apa yang kau lakukan,Kerna aku tahu,Kita tak sehaluan ^_^ lagu indonesia pun tersangkut pula tiba tiba :3 best pula lagu ni !! Setiap hari dengar dekat dalam radio lagu ini !! best tahu :3 tapi penyanyi nya Ajai !! Ajai mana entah nama macam melayu tapi lagu nya kalau dengar macam indonesia !! Apakah ? Ajai orang melayu rupanya :3 baru tanya ibu Zatul lagi !! kihkihkih bukan indonesia lah ,, jadah gila :P merepek tak pasal pasal lah -.- pening kepala macam ini !! poyo betul lah ,, -_- k pop apa cerita ? pun boleh lupa lah nak taip apa tadi


FACEBOOK

2/19/2014 08:46:00 PTG | | 0Komen
      Lama dah tak buka facebook , dah berhabuk dah ni ! sekarang selalu buka wechat dengan whatsapp saja !! facebook dah jarang tapi yang lagi jarang twitter lah !! Sudah berbulan bulan tak dibuka ,, tapi twitter bukan best pun nak pakai pun dah lupa dah caranya bagaimana ,, Main facebook masih ingat lagi yang lain ada yang lupa sekarang ini pun instagram nya terlupa password !! Apa pun tak boleh ,, Inilah kalau banyak sangat benda nak kena ingat memang membazir lah jawabnya -.- malas lah nak tambah tambah lagi just nak main apa yang ingat password saja macam facebook , blog , wechat dan whatsapp only :3 apakahh ? hehehe ,, sapa lah ajar jadi bebal ini ? awake up ,, esok ada kokurikulum ,, best ke ? -.- pakai baju krs saja bukan ada koko langsung pun ,, nak pakai tudung hitam lah baru best ! Esok confirm ramai yang pakai tudung hitam :3 rare kan ,, Kalau tudung putih nanti cepat kotor ada saja benda yang tertumpah lah , apalah , apa apa saja lah !! 
 
psst: blog wajah baru

COMEL

2/15/2014 11:38:00 PTG | | 1Komen
 
                  Comelnya anak siapa lah ini ? huhu !! comel kan sama macam adik zatul tapi adik zatul hitam sikit lah dah besar katakan memang lah macam itu !! Kalau budak dalam gambar ini pun besar maybe gelap juga kulit dia semakin hari !! boleh gitu !! :3 zatul lah itu comel semacam saja ,, mata bukan main bulat nya !! macam comel saja lah :3 karang picit pipi baru tahu sakit !! menangis baru sedap kan ? -.- budak zaman sekarang asyik menangis saja lah -,- zatul lagi comel ,, lah pula perasan pula sekejap ! memey ahh ,, kau ada ? tak payah nak jeles " cakap dengan batu nisan :3 Tak pernah kah kau sadari aku lah yang kau sakiti , engkau pergi dengan janji mu yang telah kau ingkari owh tuhan tolong lah aku !! lalala ,, nyanyi lagi pula dah
 

WHATSAPP

2/14/2014 10:19:00 PTG | | 0Komen
 
           Benci betul lah aku dengan budak banyak tanya karang ada yang makan kaki tak habis habis menyaanya !! tengok muka kau pun aku malas dah kalau banyak tanya kalau terserempak pun dekat sekolah esok bagus aku lari -_- malas nak berbual buang masa saja ,, haha !! poyo pula !! Esok sekolah ada maulidur rasul lah kena datang pagi macam budak form 3,4 dan 5 selalu datang pagi so kena saing lah datang pagi juga jadi macam mereka !! datang jam berapa hingga jam berapa ? pening betul lah kepale otak ini ! sabar jk lah kalau macam ini ,, esok macam mane kerusi dekat kantin dah tak ada nak duduk dekat mana !!haha !! ada budak cakap aku budak form 4 bangga pula dah ,, aku baru form 1 lah ~ merepek lah budak ni !!

BATAK

2/13/2014 11:14:00 PTG | | 0Komen
 
       Batak everywhere :3 haha !! gambar itu karton semata - mata ,, lawak pula tengok gambar itu macam apa saja lah !! Koboi katanya "tadi dekat sekolah aunty ada bagi coklat cadburry :) semua serbu sebab nak makan cokat itu lah kalau tak kasih merajuk bagai -_- karang kalau kaki dah melekat dekat muka jangan marah Iza pula !! dah !! sabar saja lah ! Poyo betul lah manusia zaman sekarang pandai mengugut !! Coklat saja pun dah berapa tahun tak makan ? gedik saja lebih kalau tak kasih Balqis cakap tak nak lah online malam ni !! kesah pula aku ? -,- emm !! panas ni panas ! nanti ada juga yang kena makan !! sabtu ini sekolah ada ganti sekolah tapi kena datang pagi ada maulidur rasul pula !!tak boleh nak pakai baju sukan :'( kena pakai baju sekolah lagi !! tapi bukan belajar pun takut kelas ada orang guna

UDANG GALAH

2/12/2014 11:15:00 PTG | | 0Komen
 
 
 
 
            Udang galah , udang galah -.- apakah ? sabar saja lah lagu cina macam itu :3 macam udang galah kena terajang -_- merepek apakah ?? emm !! sengal tahap kucing kurap kena sembelih ,, hihihi !! kalau merepek nombor satu  !! Comelnya budak dalam gamabr itu !! putih betul lah !! Boleh lah kecil kecil memang putih besar nanti hitam maybe ? haha ,, tangan terlipat lipat macam apa dah jadinya kalau patah padan muka -,,- kekejaman melanda ,,haha comalnya dia senyum !! Nak picit pipi dia :* mata dah lah sepet :3

SAHABAT

2/11/2014 11:20:00 PTG | | 0Komen
 
 


Lirik Sahabat – Najwa Latif, Syam Kamarul & Sleeq
4.69/5 (93.87%) 124 votes

Kau ada di kala ku suka
Di kala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada di kala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kaulah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidupku

Kaulah yang di situ
Setia menungguku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku tanpa rasa jemu
Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku selamanya
Kaulah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis hidupku
Kaulah yang di situ
Setia menungguku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukan ku
Dan ku tak kaku tak kekok
Kalau sampai buntu kita belok yok
Berjangkit sesama seperti mengusik si melatah
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa tolong bagitahu
Aku tapau

KUCING

2/10/2014 09:45:00 PTG | | 1Komen
      
                                                                            

                        Tak ku ulangi kesilapan itu , maafkan aku mengguris hatimu :3 haha !! Ini Semua Poyo !! Budak form 4 buat hal lah tadi dekat toilet perempuan  !! Berdiolag dekat dalam tandas bising betul lah !! sabar saja lah kalau masuk sekali memang tidak selamat lah jawab nya :) budak zaman sekarang ketinggalan zaman katanya -_- apa pun tak boleh -.- btw bulan 3 ada enjit yang kedua lah !! sakit ke ? yang pernah kena tu nak tanya tapi tak tahu sapa yang dah kena !! haha :3 what ever lah comel kan kucing dalam gambar itu ! ambil dekat google saja !! mata dia sepet sebelah :3 tapi dia punya bulu tebal sedap saja kalau dipegang ke dipeluk jadi bantal pun boleh :3 Lagi sedap lah ! tapi mesti setiap hari boleh bersin kalau macam itu !!mukakucing itu macam nak makan orang saja lah !! takut mak :3 kucing comel , comel juga tapi selalu kena buli lah kena sepak lah kucing itu.Jahat betul lah manusia zaman sekarang Iza pun sama saja !! tendang kucing kadang kadang :3 

SEKOLAH !!

2/09/2014 10:27:00 PTG | | 0Komen
                  Hari ini hari apa ?? hari Ahad lah !! nampak  sangat kepoyoannya ^_^ esok sekolah tapi dah tukar jadual kelas dah !! bestnya sebab esok ada sukan !! yeahh -.- bergalak gila dekat sekolah tadi sebab sukan esok ! -_- sabar saja lah !! -,- kalau dah promot semua nak add !! <-- ehh apa ini tetiba saja lah menyerbu !! Nanti dekat kelas amanah ada gombak lah pula !!seram nya dapat masuk ke tak ? :3 kalau masuk pun tak ada kawan dah !! tapi Zatul nak masuk kelab majalh dan fotografi ! best lah kelab itu lagipun ada kakak yang peramah !! semua form 4 tapi ada yang seorang kakak itu pendiam sangat tapi kalau kita tegur dia balas lah balik !! Peramah gila lah ,, kakak itu semua dah add/follow Zatul dekat instagram,wechat dan facebook !! huh !! Tapi kan akak tu semua pagi lah tak dapat nak jumpa lagi kecuali setiap hari sabtu saja !! :) tak apa lah asalkan dapat jumpa akak tu lagi ok lah tu :P 

RINDU PENGUBAT LUKA

2/08/2014 10:51:00 PTG | | 0Komen
       Penat penat -.- tak habis habis lah adik aku ni ! mulut bising saja dari tadi !! -.- paling bising dekat rumah -_- ku terima walau sakit hati :3 



Lirik Lagu Rindu Pengubat Luka - Toi (OST Kerana Sarah)

Sering kali ku terkenang saat kau tersenyum
Lalu memandang ku
Tapi, kini pabila kau tiada di sisi
Ku terdampar layu, beralunan sepi
Melayang-layang ku dihembus bayumu

Tak ku ulangi kesilapan itu
Maafkan aku
Mengguris hatimu
Berilah ku ruang perbaiki diriku
Aku merayu kembali pada ku
Rindu pengubat luka

Korus
Ku masih memerlukan belaian kasih
Dan tawa mesramu
Kau seretku ke dalam rongga hatimu
Salut kerinduan menggamit menusuk di kalbuku
Terangi hidupku dengan cahayamu

Tak ku ulangi kesilapan itu
Maafkan aku
Mengguris hatimu
Berilah ku ruang perbaiki diriku
Aku merayu kembali kepada ku
Rindu pengubat luka

Walau ku dilupakan
Namun jangan kau lupakan detik bersama

Tak ku ulangi kesilapan itu
Maafkan aku
Mengguris hatimu
Berilah ku ruang perbaiki diriku
Aku merayu kembali kepada ku
Tak ku ulangi kesilapan itu
Maafkan aku
Mengguris hatimu
Berilah ku ruang perbaiki diriku
Aku merayu kembali kepada ku
Rindu pengubat luka

CUN SAJA

2/04/2014 09:11:00 PTG | | 2Komen
irik Lagu Cun Saja - Sleeq
Chorus:-
Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami ku sudah teruskan hidupku
Semuanya cun saja
Tak perlu tinggalkan pesanan
Tak perlu buat panggilan
Ku tak perlu lagi kalau kau cuba mintak maaf
Lupakan sahaja
Diriku cun saja
Duduk di rumah seorang saja
Menulis lagu cinta
Menggunakan kisah ini tuk ceritakan
-Chorus-
Alyph:
Cun hidupku kini cun saja
Sejak kita memang cun semuanya
Sejak pisah itulah permulaannya untukku berhati-hati dgn buaya
Ngap ngap pendirianku tegap
Jumlah kali kita bertengkar memang genap
Untuk aku ke tahap ini silap kita memang patut sama-sama kene sepak pak pak
Tapi bukan niat aku tuk salahkan dirimu
Aku sedar ku juga ada kekuranganku
Tapi kalau bersifat mementingkan diri sendiri untuk kebaikkan bukan kurang ajar itu
Duduk di rumah seorang saja
Mengarang lagu cinta
Dengan mengembalikan kisah kitakan tapi jangan perasaan
Ohh..
Walaupun ini bab yang baru ada masa arah ku tak tentu
Tetap rindu kehadiranmu, tidak patut
Kerna ku takut
-CHORUS-
Lagu ini,
Tandanya kamu masih sayangkan ku
Walaupun sudah tidak bersama lagi
Lagu ini,
Tandanya ku masih rindukanmu
Walaupun sudah tidak bersama lagi
Lagu ini,
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu kamu bahawaku okay
Aku okay
Lagu ini,
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu kamu jangan cakap tak boleh

DIA YANG KU PILIH

2/03/2014 01:43:00 PTG | | 0Komen

Lirik Lagu Dia Yang Kau Pilih – Shahir

Setiap baris kata-kata yang ku baca
Bagaikan jalan hidupku
Tiada lurus semua seolah hampa
Haruskah aku sesali

Bagai kisah kita yang surut selalu
Bilakan berakhir

Biarkan aku berundur
Jika itu yang telah pun tertulis
Jalan ku tak panjang
Bersama dirimu

Jadikan dia terbaik
Kerana itu yang telah kau pilih
Biarkan diriku membawa semua
Luka

Setiap kata kau ucap semua dusta
Pernahkah kau menyesali
Tiada tulus semua helah semata
Haruskah aku menanti

Kini kan berakhir
Ku takkan berpaling
Relakan segala

Biarkan aku berundur
Jika itu yang telah pun tertulis
Jalan ku tak panjang
Bersama dirimu

Jadikan dia terbaik
Kerana itu yang telah kau pilih
Biarkan diriku membawa semua
Luka 
Copyright By Myzatul Iqma For 2015-2020